Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kinek adnál ötmilliót? Ötleteket adunk

A facebookos közösség segítségével választja ki 2012 legjobb támogatandó programját az OTP Bank. A NIOK Alapítvánnyal együttműködésben indított Együttható pályázaton civil szervezetek, alapítványok és egyesületek indulhattak el a 3-5 millió forintos támogatásért.  Sorozatunkban bemutatjuk a 30, már a "középdöntőbe" jutott pályázót és programját.

Az Együttható pályázat szavazása már elindult az OTP Bank Facebook-oldalán. Itt te is eldöntheted, hogy melyik pályázat szimpatikus annyira, hogy a négytagú zsűri (Szalóki ÁgiTill AttilaGerencsér Balázs és Nagy Zoltán Péter) elé citálnád. Újabb bemutatkozó projektek:

Program neve: Nárcisz Futófesztivál - fiatalok a súlyos betegekért

Szervezet neve: Magyar Hospice Alapítvány

Info a szervezetről

A Magyar Hospice Alapítvány 2011-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Célunk a gyógyíthatatlan betegek szenvedésének enyhítése, a veszteséggel küzdő családok támogatása. A rákbetegség nem mindig gyógyítható, de az aktív kezelésben már nem részesülőkért is nagyon sokat tehetünk, hiszen panaszaik enyhíthetőek. Nem mindegy, hogy életünk végén milyen állapotban, és milyen körülmények között élhetünk. Fontos a jó fájdalomcsillapítás, az odafigyelő gondoskodás, a lelki támogatás és szeretteink közelsége. A hospice ellátás mindenki számára térítésmentes, hiszen az emberhez méltó élet az utolsó pillanatokban is mindannyiunk alapvető joga.

A projekt bemutatása

NÁRCISZ PROGRAMOK – Remény az élet végén 2011 az Önkéntesség Éve az EU-ban és a Magyar Hospice Alapítvány Méltóság Mezeje programját az EU kiemelt önkéntes programjának választotta. A szemléletformáló program a reményt szimbolizáló nárcisz elültetéséhez és virágzásához kapcsolódó eseményekkel hívja fel a figyelmet a haldoklókért vállalt cselekvő szolidaritás szükségességére és nagy jelentőséget tulajdonít az iskolai szemléletformálásnak, a jövő nemzedék nevelésének. A projekt két központi eseménye a nárcisz ültetéséhez és virágzásához kapcsolódik, amikor óvodás és iskolás gyerekek virághagymákat ültetnek és az emberi méltóságot, a segítés fontosságát és a remény jelentőségét hangsúlyozó programokat szervezünk. A központi rendezvény a 20 településen megrendezett Nárcisz Futófesztivál.

A projekt hatásai

Terveink szerint 2012-ben több mint 3000 gyermek és felnőtt, sérült és ép hívja mjad fel a figyelmet a a segítségnyújtás lehetőségeire. A szemléletformálás akkor lehet a leghatékonyabb, ha azt fiatal életkorban kezdjük meg, kihasználva a gyermekekben élő természetes nyitottságot és segítőkészséget. Reményeink szerint a gyermekekben könnyebben ébreszthető együttérzés a betegek és kiszolgáltatottak iránt, és ez az együttérzés alapja lesz majd későbbi társadalmi felelősségvállalásuknak. Tevékenységünk távlati célja az, hogy olyan generáció nőjön fel, amelynek tagjai a mai felnőtteknél bátrabban és nyíltabban gondolkodnak és cselekszenek élet és halál problémáival kapcsolatban, együttérezve, nyílt kommunikációval fordulnak a szenvedők felé és a segítégnyújtást természetesnek érzik.

A szervezet weboldala

http://www.hospicehaz.hu

A szervezet Facebook-/IWIW/egyéb-oldala

http://www.facebook.com/#!/Magyar.Hospice.Alapitvany

 

 

Program neve: Screaming for Change - A változás hangja!

Szervezet neve: Az emberség erejével – CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány

Info a szervezetről

Az emberség erejével – CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány 2006-ban alakult, fiatalok kezdeményezéseképp. Elsődleges célunk a társadalmi befogadás, kohézió erősítése, ehhez legfőbb eszközünknek az emberi jogi nevelést tekintjük. Működésünk során olyan eszméknek biztosítunk teret, mint az előítéletek ledöntése, a fiatalok önismerete, a diszkrimináció csökkentése, az aktív állampolgárság, a demokrácia és az önkéntesség. Elsődleges célcsoportunk a gyermek és fiatal korosztály, módszereinkben kiemelten fontosan kezeljük a kortárs hatást. Tevékenységeink között van nem-formális nevelési tevékenység, felkereső ifjúsági munka és érzékenyítő programok, kampányok szervezése. Alapítványunk 2009 nyarán csatlakozott a ZION csoporthoz, másodikként az Intermagyar Egyesület után. Fő feladatunknak tekintjük, hogy a névben foglalt „ifjúsági” szót megtöltsük tartalommal. Eddig ez főleg programszervezésben merült ki, valamint segítettük annak a civil bázisnak a kialakítását, amely eredményesen tudja működtetni az intézményt, ezért vontuk be a Zöld Fiatalok Egyesületet és az Üres Tér Egyesületet. Velük alakítottunk ki közös irodát.

A projekt bemutatása

“Pécs a magyar Liverpool” - mondta Lovasi András a Kispál és a Borz nevű zenekar volt énekese. A városban számos országos hírű, rengeteg különböző stílusú zenekar működik és az amatőr zenekarok száma pedig megszámlálhatatlan. Emellett a baranyai megyeszékhelyen közel 1300 civil szervezet műkődik és nagyon erős a helyi civil élet, komoly eredményekkel, hatásokkal. A zenészek óriási véleményformáló erővel bírnak, hatással vannak a rajongótáborukra, ezért olyan programot szervezünk, melyben elsősorban a fiatal zenészeket szólítjuk meg, és közvetve, rajtuk keresztül a társadalmat. Projektünkben a város zenei és civil kvalitását szeretnénk összekapcsolni, ösztönözni a zenészeket, hogy kicsit önkéntesek is legyen, és ezt az attitűdöt dalaikban is fogalmazzák meg.

A projekt hatásai

A program közvetlenül azt a 30 zenészt érintené, akik részt vesznek a programban, de általuk, illetve szövegeiken keresztül a társadalmi hatás komoly. Szervezetünk szerint a kortárs csoportok véleményformálásban komoly tényező a kortárs hatás, így ha fiatalok szólnak fiataloknak, akkor sokkal jobb átérezhető lesz az az üzenet, amit a programunk képvisel.

A szervezet weboldala

http://emberseg.hu/

A szervezet Facebook-/IWIW/egyéb-oldala

http://www.facebook.com/pages/Embers%C3%A9g-Erej%C3%A9vel/209438606076

 

 

Program neve: Színészettel a daganatos és leukémiás gyermekek integrációjáért

Szervezet neve: Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesület

Info a szervezetről

Az Egyesület 2005 novemberében alakult 15 alapítvány és egyesület összefogásával, azzal a céllal, hogy az egymással olykor konkuráló civil szervezetek-, illetve az orvosi/ intézményi kar munkáját összehangolja, továbbá ezen szervezetek együttműködését erősítse a Magyarország területén élő daganatos és leukémiás gyermekek minél eredményesebb gyógyítása, kezelése és rehabilitációja érdekében.

A projekt bemutatása

Egy amatőr színtársulat létrehozása, amelyben a daganatos és leukémiás betegségből felépülő gyermekek, a gyermekek egészséges testvérei, valamint az egészséges kortársak és híres emberek, színészek mentorálásával játszanak együtt a magyar kultúra tárából merített klasszikus gyermekdarabok modern átiratait. Célunk, egy olyan integrációs program létrehozása, amely megteremti, hogy a gyermekek betegsége a háttérbe szoruljon és bebizonyíthassák, hogy a betegség leküzdése után a társadalom hasznos és szerves tagjává képesek válni. Programunk két részből épül fel részben az integrált színtársulat létrehozásából és a programhoz kapcsolódó országos körútból ahol az előadások után a gyermekek és pedagógusok valamint segítő szakemberek közösen dolgozzák fel a látott élményeket,illetve saját érzelmeiket fejezhetik ki az érzékenyítő feladatok során.

A projekt hatásai

A programba bevont gyermekek száma:10- 15 fő. Színész mentorok tervezett száma: 3 fő. Önkéntesek száma: 5-10fő. Terveink szerint egy-egy előadást alkalmával 400 -500 nézőhöz juthatunk el és 10-15 darab előadást tervezünk. Célunk, hogy a társulat a jegybevételekből valamint vállalati és magánadományokból valamint pályázati pénzek segítségével önfenntartóvá válik így biztosítsa, hogy a projektnek hosszú távú hatása legyen az iskolai közösségekre. Célunk, hogy hosszú távon az érintett szakterületek egyetemeivel együttműködési megállapodásokat kössünk és hallgatóik megismerjék ezt az integrációs, terápiás módszert.

A szervezet weboldala

http://www.szovetsegunk.hu

A szervezet Facebook-/IWIW/egyéb-oldala

http://www.facebook.com/orszagos.szovetseg.a.daganatos
http://iwiw.hu/i/Orszagos-Szovetseg-a-Daganatos-es-Leukemias-Gyermekekert-14447842/adatlap
http://www.facebook.com/kincsunkagyermek 

A projekt weboldala

http://www.szovetsegunk.hu

 

 

Program neve: Teljesebb élet sport által fogyatékkal élőknek

Szervezet neve: Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület

Info a szervezetről

Az Egyesület fő célkitűzése, hogy a tájfutás szépségét minél több fiatal, felnőtt, család, ember megismerhesse, átélhesse. Munkánk során találkoztunk olyanokkal, akik szellemi vagy testi fogyatékosságuk miatt nem vehetnek részt a normál eseményeken. Ezért Egyesületünk elindított egy olyan projektet, ami részben saját fejlesztés, részben a már meglevő lehetőségeken alapul. Így szélesre tárva egy kaput a fogyatékkal élő társainknak is egy új, teljesebb élet megtapasztalására. Továbbá az épek és a fogyatékkal élők integrációja is megtörténik.

A projekt bemutatása

A projekt két részből áll. Egyrészt a saját fejlesztésű Kincskeres-O programból, ahol értelmi fogyatékkal élő emberek, akik fizikailag képesek a futásra, haladásra, sportélményeket élhessenek meg és fejleszthessék képességeiket. Másrészt a már Világbajnoksággal is rendelkező Trail-O tájékozódási szakágat jobban megismerjék az szellemileg teljesen fitt, de testi fogyatékossággal élő emberek. Szeretnénk elérni, hogy épek és fogyatékkal élők együtt vesznek részt ezen a programon.

A projekt hatásai

Körülbelül 20-40 helyszínen 1000 főt érintene a projekt, alkalmanként 20-50 fő résztvevővel. A közösségre hosszútávon pozitív hatással lenne a projekt. Közösségépítő ereje is lenne. Ám az egyénenkénti kedvező hatás lenne jobban érezhető. Kincskeres-O: Növekedne az önállóság, a térbeni tájékozódási képesség, a memória fejlődne, a matematikai képességek, fejlődne a logika, a mozgáskoordináció, a figyelem, a türelem, a formafelismerés, a kézügyesség, a kitartás, stb. Trail-O A szellemileg teljesen ép, de testi fogyatékossággal élő emberek is teljes értékű sportot találhatnak maguknak, ahol akár Világbajnokságon is indulhatnak. Hosszú távon a projekt folytatható, rendszeresen megismételhető. Hiszen mindig és mindig új feladat adható, és a szükséges felszerelés rendelkezésre áll.

A szervezet weboldala

http://www.gocsejtajfutas.hu

 

 

Program neve: „TRASHION” - „Gondold újra a ruhatáradat!”

Szervezet neve: SosemArt Kulturális Egyesület

Info a szervezetről

A SosemArt Kulturális Egyesület tevékenysége főként a kultúrára, ezen belül is a művészetekre, önkifejezési formákra, valamint a tudományokra, az interdiszciplinaritásra épül. Elsősorban a fiatalokra összpontosítunk, számukra kínálunk előrelépési lehetőséget alkotótáborok, konferenciák, kulturális rendezvények formájában. Fontosnak tartjuk a magaskultúra és a különböző szubkulturális jelenségek közötti szakadékok áthidalását, a korosztályok közti kommunikáció kialakítását, valamint erősítését. Kapcsolatban állunk más országok fiataljaival, illetve hasonló szervezeteivel, főként EU-s országokból. Az együttműködésre különös hangsúlyt fektetünk, hiszen alapfeltevésünk, hogy Pécsett és a régióban kizárólag az összefogás vezethet eredményre, úgy, ha egy programot más, hasonló egyesületekkel hozunk létre. Így a létrejövő programok igazán széles spektrumát fogják be az érdeklődésnek.

A projekt bemutatása

Egyesületünk több éve tart gyermekeknek és felnőtteknek kreatív újrahasznosító „ReArt” foglalkozásokatkülönféle hazai és nemzetközi rendezvényeken, illetve heti rendszerességgel Pécsett, a Velosophie udvarban, így az e téren szerzett eddigi tapasztalatainkra alapozva terveztük meg jelen projektet. A projektben – a környezeti fenntarthatóság elvei mentén – a háztartásokban fellelhető hulladékok kreatív felhasználási lehetőségeit mutatnánk be a pécsi lakosságnak, több kisebb alprojekt és folyamatos műhelyfoglalkozás keretében. Célok: A kreatív újrahasznosítás technikáinak elterjesztésével a háztartásokban felhalmozódó hulladék csökkentése, ökodesigntárgy-készítés technikáinak oktatása.

A projekt hatásai

A projekt célcsoportja Pécs lakossága, így az érintettek száma rendezvényenként kb. 150-200 fő volt. A nyitott műhelyfoglalkozások esetében havi 100 fővel számolunk. Mivel az elmúlt évben önkéntes munkában és jelentős költséghiánnyal rendeztük meg az eseményeket, mégis projektünk egyre népszerűbb és ismertebb városunkban, így kijelenthetjük, hogy támogatás esetén ez a résztvevői szám nőni fog. A projekt révén a résztvevők szociális érzékenysége és ökotudatos viselkedésmintái fejlődnek, népszerűsödik az önkéntes munka, amellett hogy csökken a háztartásokban felhalmozódott hulladék mennyisége.

A szervezet weboldala

http://www.sosemart.hu

A szervezet Facebook-/IWIW/egyéb-oldala

http://www.facebook.com/pages/SosemArt-Kultur%C3%A1lis-Egyes%C3%BClet/208693042514814

 

0 Tovább

Kamasztér Alapítvány

Mi így reklámoznánk magunkat és az önkéntesség erejét: Fáraszt a munka? Nyomaszt a sok feladat? A Kamsztér Alapítványnál fejlesztheted magad! Játékaink, módszereink minden problémára megoldást adnak, szabadidős programjaink teljes kikapcsolódást nyújtanak. Köztünk a helyed GYERE ÉS JÁTSSZ!

Tíz év múlva ilyen világban élnénk, ilyenek lennénk: 10 év múlva Budapesten egy Ifjúsági Házat működtetünk, mely az az év minden napján kínál programlehetőséget a fiataloknak. Ahol ifjúsági kezdeményezések valósulnak meg és ahol a korlátok észrevétlenek. Országos készség és képességfejlesztő hálózatunk 15 településre bővül. Nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezünk, melyekkel közös programokat szervezünk. Az alapítvány vállalkozása a „játszóbolt” stabil bevételi forrást jelent a költségvetésünknek.

Kedvenc közhasznú szervezetünk: VARGABETŰ KLUB-MŰHELY EGYESÜLET

Itt szavazhatsz a programunkra és ugyanitt többet is megtudhatsz rólunk.

0 Tovább

Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület (HHBK)

Mi így reklámoznánk az önkéntesség erejét: Fontosnak tartod? Büszke vagy rá? Inspirál? Jókedvre derít? Feledteti a bút? Ha te is úgy gondolod, hogy népzenénk, néptáncunk, tárgyi népművészetünk nélkül szegényebbek lennének a XXI. század mindennapok, csatlakozz hozzánk!

Tíz év múlva ilyen világban élnénk, ilyenek lennénk: 2021-ben számos hasonló kezdeményezés lesz már az egyesület mögött. Tagsága sokat tesz azért, hogy hagyományainkat népszerűsítse és az azt hitelesen közvetítő intézményeket segítse. Olyan szervezet, ahol megvan a szakmai tudás és tapasztalat egy-egy nagyszabású marketingkampány, népművészeti esemény vagy akár szponzorációs rendezvény megszervezéséhez. Ugyanakkor a szűk mag egy rendszeresen találkozó, egymást ismerő és segítő nyitott baráti kör.

Kedvenc közhasznú szervezetünk: Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Itt szavazhatsz a programunkra és ugyanitt többet is megtudhatsz rólunk.

0 Tovább

Gyermekvilág-Ágyszínház Közhasznú Alapítvány

Mi így reklámoznánk az önkéntesség erejét: Gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású JÁTÉK! Szeretsz játszani? Társasoznál? Karkötőt fonnál? Érdekelnek a logikai játékok? Szeretsz színezni, hajtogatni, gyöngyöt fűzni? RAJTA! Az sem akadály, ha éppen a kórházban vagy, mi jövünk, és játszunk veled! GYERMEKVILÁG-ÁGYSZÍNHÁZ ALAPÍTVÁNY

Tíz év múlva ilyen világban élnénk, ilyenek lennénk: Stabil önkéntes hátérrel, kiegyensúlyozott támogatási rendszerben működve a főváros minden jelentős gyermekosztályán hetente legalább egy alkalommal tudunk szolgálatot teljesíteni. Ehhez biztosítani tudunk minden szükséges képzést az önkéntesek játékkultúrájának, kapcsolatépítési készletének fejlesztésére és a gyerekek részére fontos játékokat, kellékeket, módszertani füzeteket.

Kedvenc közhasznú szervezetünk: Múzeumok és Látogatók Alapítvány

Itt szavazhatsz a programunkra és ugyanitt többet is megtudhatsz rólunk.

0 Tovább

Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület

Mi így reklámoznánk az önkéntesség erejét: Hitvallásunk Ma TÁJFUTÁS! Dobol az agyadban a gondolat, mikor reggel fel-ébredsz. Az álmos mozdulatok felgyorsulnak, kipattan a szemed. Ma még az ébredés sem olyan szörnyű. Délután az edzésen befogad magába a csoda. Egyedül vagy, még-sem magányos. Érzed az erdő üde leheletét, a mező bódító illatát. A madarak csak a Te dalod fújják. Az őzek száguldása a Te erőd sok-szorozza. A virágok szivárvány sugárzása a Te lelked színesíti. A társaid szeretete a Te szíved ékesíti. Bójákat keresel, de kincseket találsz: Csillogó szemek világítanak. Megbújó kankalin a völgy alján. Kacsázó kő kel át az aranyhídon. Fenséges szarvasok mutatnak utat. Suhanó szellő simogatja a lombokat. Pillangók sziromfelhőt rajzolnak az égre. Ragyogó napfény a hajnali harmatcseppen. Szédítő kilátás nyílik egy sziklás hegycsúcsról. Tajtékzó patak igazgyöngyöket csiszol a kavicsokból. Őszinte lelkek fognak közre, s vad táncot járnak Veled. Bójákat keresel, s Önmagadra lelsz. Tiszta szívvel a tájfutásért élsz. Hazaértél!

Tíz év múlva ilyenek lennénk: Az iskolai és egyéb bemutatókon több 10.000 gyermek ismerkedik meg a sportággal évente. Az Egyesület tagsága eléri a 200 főt. Bekerül a 10 legjobb magyar tájfutó egyesület közé. Sikeres fogyatékkal élő emeberek sokasága.

Kedvenc közhasznú szervezetünk: Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Itt szavazhatsz a programunkra és ugyanitt többet is megtudhatsz rólunk.

0 Tovább

Együttható

blogavatar

Ötleteket keresünk. Olyanokat, amelyek egy közösséget segítenek. Segíts a zsűrinek eldönteni, hogy melyik legyen a nyertes ötlet!

Utolsó kommentek